€0,00

Webshop

Beste, De kaasfondue was voortreffelijk ! En dit compliment krijgen jullie van een rasechte Zwitser, die dus al ettelijke fondues heeft geproefd ! De levering verliep vlekkeloos en wat een verrassing die proef-staaltjes van jullie producten. Van ons ga je nog horen!
- Andrea Verhoek -
De reden waarom ik deze kaasjes besteld heb is dat er 0% vet in zit en dus prima past in een dieet om af te vallen. Ik wil u nog bedanken voor de goede service en tot de volgende bestelling!
- Wim G. -
Van alle genodigden kregen we niets dan lof over de kaas. De keuze was ruim en zeer afwisselend. Alle kazen waren lekker op punt. De verpakking in aparte porties was ook zeer handig.
- L.Dewin Doe-het-zelf formule -
Ik wil U toch bedanken voor de extraatjes in mijn verpakking. De raclettekaas is perfect geleverd. Super van kwaliteit. Het heeft iedereen lekker gesmaakt. Zeker voor herhaling vatbaar .
- L.Meert -
Wij vinden het een ideale manier om kaas te serveren. Voldoende variatie en geen verspilling. De kaas is gemakkelijk te vervoeren,goed afgescheiden van elkaar door folie en er werd ook rekening gehouden met onze voorkeur . Niets dan lovende woorden dus .
- H.S. BOOM Doe het zelf formule -
Alle producten waren goed ingepakt en nog goed koud bij levering. De koerier was supervriendelijk en heeft zelf het pakket naar verdieping gebracht . Topservice - Bedankt
- D.Caus -
Bedankt voor de stipte levering. Goederen waren correct en gekoeld in kaasbox bij levering. De toetjes waren heerlijk. Wij raden iedereen aan dit te proberen.
- H.vd. Haar -
Na het succes van de Brusselse kaas zou ik graag nogmaals Brusselse kaas willen bestellen en wel 7 stuks!
- Wim G. -
Afgelopen woensdag heeft u mij een pakket vol met huisgemaakte desserts aangeleverd. WHOW wat heeft u heerlijke producten TOP.
- DdM Middenbeemster -
Wij zijn zeer tevreden over de producten die geleverd zijn op 26 oktober. Het was zeer leuk, dat er gratis stalen en een mooie handdoek bij waren. Zeer lekkere producten. Een lekkere verrassing. Super gewoon. Bedankt hiervoor.
- Thomas Maes -

      Zoeken

  • KAASFONDUE
  • BOXEN
  • GESCHENKEN
  • RACLETTE
  • KAAS ASSORTIMENT
  • HORECASERVICE/PROFESSIONEEL
  • BROOD
  • GARNITUUR - NOTEN
  • PROMOTIES EN AANBIEDINGEN
  • STREEKPRODUCTEN
  • LACTOSE VRIJE KAZEN
  • EIGEN BEREIDINGEN
  • WESTMALLE ABDIJKAAS
  • HOLLANDSE KAZEN
  • DIVERSE LANDEN KAZEN
  • ZWITSERSE KAZEN
  • OUDENDIJK AOC
  • GEITEN- EN SCHAPENKAZEN
  • ITALIAANSE KAZEN
  • BELGISCHE KAZEN
  • FRANSE KAZEN
  • SMEERBELEG

FRANSE KAZEN

  • FOURNOLS
     19,95/Kg
  • VACHERIN MONT D'OR
     24,95/Kg
  • TROUBADOUR
     17,95/Kg
  • TOMME SAVOIE
     23,00/Kg
  • TOMME MONTAGNE
     22,00/Kg
  • TOMME BLANCHE
     19,95/Kg
  • SAINT AGUR
     28,95/Kg
  • SAINT ALBRAY
     28,95/Kg
  • REBLOCHON
     20,95/Kg
  • ROCHEBARON
     26,00/Kg
  • ROQUEFORT
     32,00/Kg
  • RAMBOL NOIX
     24,00/Kg
  • PYRENEES VACHE
     20,95/Kg
  • PORT SALUT
     28,00/Kg
  • MORBIER LAIT CRU
     19,95/Kg
  • MERLEMONT
     18,95/Kg
  • MUNSTER
     22,00/Kg
  • LE VIEUX PANE
     28,95/Kg
  • FOURME D'AMBERT
     20,00/St
  • CHAUMES
     26,95/Kg
  • CHAMOIS D'OR
     25,00/St
  • EPOISSES BERTHAUT
     34,00/Kg
  • DELICE DE BOURGOGNE
     21,95/Kg
  • COMTE
     21,50/Kg
  • CARRE D'AURRILAC
     18,95/Kg
  • CAILLADOU
     21,95/Kg
  • CAMEMBERT LAIT CRU
     21,95/Kg
  • BRIE PESTO
     28,95/Kg
  • BRIE DE MEAUX LAIT CRU
     19,95/Kg
  • BRIE VAN DE KAASMEESTER 60%
     13,95/Kg
  • ALTESSE
     17,95/Kg

Het spijt ons, maar er werden geen producten gevonden!

FRANSE KAZEN

 19,95 /Kg

FOURNOLS

karaktervolle kaas type chaumes 

Meer info
 24,95 /Kg

VACHERIN MONT D'OR

 

De Vacherin Mont d'Or of Vacherin du Haut Doubs is een Franse kaas uit het pays vaudois in het Franse departement Doubs en het Zwitserse kanton Vaud.

De Vacherin Mont d'Or wordt zowel in Frankrijk, als ook in Zwitserland gemaakt. In beide landen heeft de kaas het AOC-keurmerk, in Frankrijk vanaf 1981, in Zwitserland vanaf 2003.

In 1973 eisten de Zwitsers de naam echter op voor hun versie van de kaas en dus wordt de Franse PDO-kaas nu verkocht als Vacherin du Haut Doubs en andere versies als Le Mont d'Or.

De Vacherin Mont d'Or is een gewassen-korst kaas en wordt gemaakt van uitsluitend koemelk. De productie van de kaas loopt van 15 augustus tot 15 maart. De kaas wordt van de volle rauwe melk gemaakt van koeien van het Montbéliard-ras. Na toevoeging van stremsel wordt de wrongel in de vormen gedaan. Na het vormen wordt de kaas overgedaan in dennenhouten hoepels, om uitlopen te voorkomen. De rijpingstijd is drie weken minimaal op dennenhouten planken. In die tijd worden de kazen dagelijks met pekel gewassen en gekeerd. Aan het eind van de rijping is de kaasmassa geel-beige geworden en heeft een licht zoetige smaak. De kaasmassa is smeuïg, en wordt na langere rijping zelfs geheel vloeibaar.

De volledig gerijpte kaas wordt dan ook niet meer gesneden, maar wordt met een lepeltje uit de vorm gehaald en op croutons of op warme halve aardappelen gegeten.

Het seizoensgebonden karakter van de kaas grijpt nog terug naar voorheen. Nadat de koeien van de alpenweiden terugkwamen naar de stal (bij het vallen van de eerste sneeuw), liep de melkproductie te hard terug om nog de grote gruyère of emmental te kunnen maken en werd er naar de kleinere kazen gegrepen, bijvoorbeeld de vacherin of roomkaas.

Meer info
 17,95 /Kg

TROUBADOUR

Witschimmelkaas type roombrie

 

Meer info
 23,00 /Kg

TOMME SAVOIE

Halfharde kaas gemaakt van rauwe koemelk , te herkennen aan zijn grijze korst en gele zuivelkleur vanbinnen

Meer info
 22,00 /Kg

TOMME MONTAGNE

 

De Tomme de Montagne is een Franse kaas van de 'Laiterie Les Monts Ysselingais' uit Araules in de Haute-Loire.

De kaas wordt gemaakt van volle koemelk en heeft een gladde, gele kaasmassa. Na de rijpingstijd van ongeveer drie weken is de kaasmassa soepel en de smaak van de kaas zacht.

Meer info
 19,95 /Kg

TOMME BLANCHE

Zachte witschimmelkaas gemaakt van Koemelk 

Meer info
 28,95 /Kg

SAINT AGUR

 

De krachtige en smeuïge smaak van Saint Agur® mag niet ontbreken op een feestmaaltijd of een kaasschotel. Een specifieke rijping geeft deze kaas een intensere schimmelsmaak met bijzondere toetsen. Een prachtige blauwschimmelkaas om te ontdekken en mateloos van te genieten!

 

Meer info
 28,95 /Kg

SAINT ALBRAY

Zachte kaas met een lichte afsmaak

Meer info
 20,95 /Kg

REBLOCHON

 

De reblochon is een Franse kaas, een gewassen-korstkaas. De kaas wordt geproduceerd in de Haute-Savoie, het Alpengebied in Frankrijk bezuiden Genève en het meer van Genève.

De reblochon stamt uit de 13e eeuw. De geschiedenis van de naam van de kaas ligt in het feit dat in die tijd de alpenboer een proportioneel deel van zijn melk moest afstaan aan de eigenaar van de weide. Wanneer de eigenaar kwam, dan werd het vee niet volledig gemolken. Na inlevering van de verplichte hoeveelheid en na het vertrek van de controleurs werd het vee opnieuw gemolken (re-blocher) en van die melk werd de Reblochon gemaakt.

Reblochon fermier

De kaas heeft het AOC-keurmerk gekregen. De melk die voor de kaas gebruikt mag worden is uitsluitend afkomstig van de bergkoeien van de rassen Abondance, Tarine, of Montbéliarde. De controle voor het keurmerk strekt zich uit over alle fasen, van het voeden van de koeien tot de verkoop van de kaas. Er zijn twee typen reblochon, de Reblochon fermier (heeft een groen merk) en de Reblochon fruitier (rood merk). De Reblochon fermier wordt in de bergen gemaakt, of in de boerderijen in de vallei van Thônes, de Reblochon fruitier kan gemaakt worden in het hele AOC-gebied (Vrijwel de hele Haute Savoie en één vallei in de Savoie).

De reblochon wordt gemaakt van volle rauwe koemelk. Na het melken wordt de melk in koperen ketels verwarmd tot zo’n 33 °C en in ongeveer drie kwartier gestremd. De wrongel wordt gesneden in stukjes ter grootte van een rijstkorrel, en na uitlekken in de met kaasdoek bedekte vormen gedaan. In de vormen wordt met een gewicht van 2,5 kg het vocht er verder uitgeperst. Uit de vormen gehaald wordt de kaas gezouten in een pekelbad en 4 tot 5 dagen in de eerste rijpingskamer gezet. De kaas rijpt hier bij een temperatuur van 16-18 °C. De kaas wordt regelmatig gewassen en gekeerd (eens per 2 dagen). Vervolgens volgt de tweede rijping van 2 tot 3 weken in een rijpingskelder bij 12 °C, op planken van de plaatselijke dennen.

Het resultaat is een kaas met een zachte, ivoorkleurige kaasmassa en een saffraangele korst.

Meer info
 26,00 /Kg

ROCHEBARON

 Rochebaron® is een zachte blauwaderspecialiteit bereid met gepasteuriseerde koemelk, afkomstig uit de regio van de Monts du Velay in de Auvergne. De verfijnde blauwaders ontwikkelen zich gedurende een rijping van 3 weken. Daarna wordt de korst met (eetbare) as ingewreven om deze ontwikkeling te stoppen.

Meer info
 32,00 /Kg

ROQUEFORT

De koning van de blauwader kazen 

gemaakt van 100% schapenmelk, gepekeld en geaffineerd in de grotten .

Meer info
 24,00 /Kg

RAMBOL NOIX

klassieke smeltkaas met nootjes 

Meer info
 20,95 /Kg

PYRENEES VACHE

tomme gemaakt van 100% koemelk , zachte jonge smaak

regio haut-pyrenees

Meer info
 28,00 /Kg

PORT SALUT

Meer info
 19,95 /Kg

MORBIER LAIT CRU

franse kaas gekenmerkt door zijn cendreelaagje ( as van groenten en kruiden )

Meer info
 18,95 /Kg

MERLEMONT

zachte roomkaas met lichtere smaak , smeerbaar van structuur

Meer info
 22,00 /Kg

MUNSTER

Meer info
 28,95 /Kg

LE VIEUX PANE

zachte kaas typt pont leveque , maar zachtere structuur en verfijnder 

Meer info
 20,00 /St

FOURME D'AMBERT

Meer info
 26,95 /Kg

CHAUMES

Chaumes® is een geraffineerde rode korstspecialiteit uit St Antoine de Breuilh in de Dordogne. Chaumes® wordt bereid met gepasteuriseerde koemelk en heeft een romige en milde smaak.

Meer info
 25,00 /St

CHAMOIS D'OR

Meer info
 34,00 /Kg

EPOISSES BERTHAUT

Lekker smeuiige kaas met stevige smaak 

Elke kaasschotel verdient deze kaas te bevatten.

Meer info
 21,95 /Kg

DELICE DE BOURGOGNE

romige zachte luchtige dessertkaas 

topper op elke goede kaasplank

Meer info
 21,50 /Kg

COMTE

Franse vaste kaas uit de jurastreek .

aangeboden in enkele leeftijden 

 

Meer info
 18,95 /Kg

CARRE D'AURRILAC

zachte witschimmelkaas met een blauwadertje 

Meer info
 21,95 /Kg

CAILLADOU

kaas uit de Savoie streek.

Zachte halfharde structuur gewikkeld in provencaalse kruiden

Meer info
 21,95 /Kg

CAMEMBERT LAIT CRU

 

Herkomst

De kaas komt van oorsprong uit de plaats Camembert in Normandië. Wanneer deze kaas voor het eerst werd gemaakt is niet duidelijk. Een legende is dat deze al in 1791 door een zekere Marie Harel werd gemaakt. Het verhaal is dat zij een priester uit de regio Brie liet onderduiken die gevlucht was vanwege de Franse Revolutie. Hij zou haar als dank het toen nog geheime recept van de Brie gegeven hebben waarna zij een eigen variant wist te maken. Meer aannemelijk is dat de eerste camembert eind 19e eeuw voor het eerst werd geproduceerd. De kaasboeren in Camembert wilden inderdaad een nieuwe kaas maken die kon concurreren met de brie.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd deze kaas op grote schaal aan de Franse soldaten aan het front geleverd waardoor deze zeer bekend werd. De naam Camembert de Normandie werd in 1983 ingevoerd als AOC-keurmerk en werd in 1992 een beschermde oorsprongsbenaming.

Productie[bewerken]

Een Normandische koe

Traditioneel wordt de kaas gemaakt van rauwe, dat wil zeggen niet-gepasteuriseerde, koemelk. De melk wordt verwarmd en hier worden mesofiele bacteriën en stremsel aan toegevoegd, waarna men de kaas in cilindervormige bakjes laat stollen. De vloeistof zakt snel in, het zuur stijgt naar boven en het volume neemt af. De volgende dag worden de gestolde kazen uit de cilinders gehaald en wordt de kaasschimmel Penicillium camemberti eroverheen gestrooid met daarover een dun laagje zout. Dit zout zorgt ervoor dat de schimmel begint te groeien. De schimmel groeit eerst omhoog maar zakt na zo'n twee weken weer in. Het laagje dat nu ontstaat wordt Witte bloem genoemd. De kaas is nu al eetbaar maar nog wel te hard. De camembert wordt in papier gewikkeld en vervolgens in een houten doosje (traditioneel van populierenhout) verpakt. Hierna moet de kaas nog zo'n twee tot drie weken rijpen in een koele, vochtige ruimte.

Consumptie 

Een huilende Camembert de Normandie

Een camembert dient minstens een uur voordat deze gegeten wordt onbeschermd klaargelegd te worden zodat deze op kamertemperatuur komt (chambreren, net als wijn). Als de binnenkant van de camembert een beetje smelt (huilt) dan is het goed.

Als de camembert wat ouder wordt dan sterft de schimmel af. De schimmellaag is dan te dik en te hard geworden om nog bij de kaas aan de binnenkant te komen. De schimmel eet immers langzaamaan de kaas op. De kaas aan de binnenkant is dan wel heel zacht. Als de schimmel dood is dan moet de buitenste laag, die donker is geworden en naar ammoniak smaakt, eraf gesneden worden.

Wetenswaardigheden

  • Oorspronkelijk was de schimmel op de camembert grijsblauw met bruine vlekken. Het duurde lang voordat men de schimmel wit kreeg en pas in de jaren zeventig werd de witte schimmel standaard.
  • De meeste camemberts op de Nederlandse markt zijn gemaakt van gepasteuriseerde melk. Deze is beperkt houdbaar.
  • Gebakken camembert is een hoofdgerecht waarbij de kaas met een laagje paneermeel wordt gebakken en vervolgens met cranberrycompote wordt overgoten.

Meer info
 28,95 /Kg

BRIE PESTO

franse roombrie opgevuld met pestolaagje 

 

Meer info
 19,95 /Kg

BRIE DE MEAUX LAIT CRU

Brie de meaux of Boerenbrie 

Gemaakt van rauwe melk en smaakvol 

45%  VG

Meer info
 13,95 /Kg

BRIE VAN DE KAASMEESTER 60%

Lekkere Franse Roombrie 

 

Meer info
 17,95 /Kg

ALTESSE

zachte kaas met roodkorst 

zachte structuur met lichtafsmakende toets

Meer info